GEN-si, because we love nature!

Vljudno vabljeni v naši novi spletni trgovini.

Ena od najstarejših in najbolj razširjenih domačih obrti v Sloveniji je izdelovanje suhe robe. Ima večstoletno tradicijo in je tesno povezana z naravo. V zgodovini je predstavljala poleg načina življenja tudi pomemben vir dohodka.

V loški sejemski listini iz 14. stoletja se prvič omenja "ribniška suha roba" ime za lesene izdelke, ki jih je Ribničan kasneje ponesel širom po svetu. S cesarskim patentom cesarja Friderika III. 1492 se trgovanje s "suho robo" močno razmahne.

Slovenija je tretja najbolj gozdnata država v Evropi, saj skoraj 60% vsega ozemlja pokriva gozd. V zadnjih desetletjih pa se delež gozda še povečuje, saj vsako leto posadijo kar preko milijon dvesto tisoč dreves.

Več kot tretjina slovenskega ozemlja je zaščitenega in uvrščenega v evropsko omrežje Natura 2000, ki varuje biotsko raznolikost. Slovenija pa je med biotsko najbolj raznolikimi državami na svetu.

Les je material ki spremlja človeka od pradavnine pa vse do današnjih dni. V svojem razvoju je človek les vedno ponovno odkrival in prilagajal njegovo uporabo trenutnim potrebam. Iz njega je izdeloval predmete, ki so mu lajšali življenje ali pa je samo izkoriščal v njem skrito toploto, da je lažje preživel dolge mrzle zime.

Tudi v današnji dobi v kateri prevladujejo elektronika in umetne snovi pa ostaja les v svoji enkratnosti zaželjen in iskan material.

Hitre povezave

Go to top

POZOR! Spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja.

V kolikor ne spremenite nastavitve za piškotke, se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij

Razumem

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko izključno za lastne potrebe, razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. V ta namen uporabljamo najbolj razširjeno orodje Google Analytics. Več o Google Analytics piškotkih si lahko preberete s klikom na to povezavo.

Naša spletna stran uporablja tudi piškotke, ki vam zagotavljajo boljšo uporabniško izkušnjo s tem, da si zapomnijo vašo prijavo ali registracijo na spletni strani, vnesene podatke v spletne obrazce, dodane izdelke v košarico, zadnje ogledane izdelke in vaše strinjanje z uporabo piškotkov.

Podatkov, zbranih s pomočjo piškotkov, ne bomo posredovali tretjim osebam.

Piškotek je kratko besedilo, ki ga spletno mesto, ki ga obiščete, pošlje brskalniku. Spletno mesto si lahko z njim zapomni podatke o vašem obisku, na primer izbrani jezik in druge nastavitve. Tako je lahko vaš naslednji obisk istega mesta bolj uporaben in lažji. Piškotki imajo pomembno vlogo. Uporaba spleta bi bila brez njih znatno manj prijetna.

Piškotke uporabljamo za različne namene. Uporabljamo jih na primer, da si zapomnimo nastavitve varnega iskanja, da vam prikažemo ustreznejše oglase, da štejemo, koliko obiskov ima neka spletna stran, da vam pomagamo, da se prijavite za naše storitve, in da varujemo vaše podatke.

Ogledate si lahko seznam vrst piškotkov, ki jih uporablja Google, in preberete, kako Google uporablja piškotke za oglaševanje. V pravilniku o zasebnosti je razloženo, kako se varuje vašo zasebnost pri naši uporabi piškotkov in drugo.

Za informacije o nastavitvah piškotkov kliknite na ime vašega brskalnika: